Ευρωπαϊκοί πόροι 660 εκατ. € στο Βόρειο Αιγαίο για τα έτη 2021-2027

Στα 660 εκ. ευρώ θα ανέλθουν οι ευρωπαϊκοί πόροι του Επιχειρησιακού Προγράμματος Βορείου Αιγαίου, το διάστημα 2021-2027, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, μετά τη σχετική τηλεφωνική ενημέρωση, που είχε το απόγευμα, από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει την πρωτοβουλία του για άμεση νομοθέτηση της διατήρησης του μειωμένου ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου, που έχουν επιβαρυνθεί από την προσφυγική κρίση.

Δείτε: Αλ. Τσίπρας: Δεν θα υπάρξει άνοδος του ΦΠΑ στα νησιά του προσφυγικού (Βίντεο)

«Μετά τις αποφάσεις του Συμβουλίου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού και την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για την απόφαση διατήρησης του μειωμένου ΦΠΑ στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο, ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας με ενημέρωσε τηλεφωνικά μετά από πρωτοβουλία του για το ζήτημα αυτό» ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή της η κ. Καλογήρου.

«Παράλληλα, μου γνωστοποίησε ότι αποφασίστηκε στο ίδιο πλαίσιο οι ευρωπαϊκοί πόροι για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2021-2027 του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, από 325 εκατομμύρια ευρώ που είναι την παρούσα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, αυξάνονται στο ποσό των 660 εκατομμυρίων ευρώ».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί